vineri, 25 decembrie 2009

SCRISOARE DESCHISĂ

Stimaţi români,



Rezultatul votului din duminica Sf. Nicolae este mai mult decât excelent, deşi toţi politicienii se dau de ceasul morţii. Practic, ne aflăm fix în aceeaşi situaţie de dinainte de alegeri. Deci, criza politică va continua, criza economică, de asemenea, iar criza morală este la apogeu, ea penetrând, stimulată de clasa politică, energic si profund, intreg procesul electoral. Pentru noi însă, nu acest lucru este important, tot aşa cum, nici pentru clasa politică, nu este.
Motivele, însă, diferă. Nu le expun pe ale lor, pentru că este posibil să greşesc, deşi nu prea mult. Ale noastre, însă, sunt motivate de faptul că, trebuie să întreţinem aceasta “stare electorală” cel puţin până când marile naţiuni ies din criză, deoarece clasa noastră politică, oricum nu face nimic în acest sens pentru România și implicit pentru noi, cel puțin declarativ. Iar menţinerea “stării electorale” ne dă garanţia că ne vom primi salariile, ca să-i votăm. Altfel, Doamne fereşte! De asemenea, neexistând nici Guvern, nu are cine să facă “reformă”, adică să pună în “operă” preconizatele concedieri. Deci, iarăşi e bine!
Asta, pe de o parte. Pe de altă parte, populaţia, bugetară sau nu, va primi în continuare, “ajutoare sociale electorale” în alimente, bani, ţigări, băutură, găleţi etc! Şi atenţie! Vin sărbătorile. Deci, interesul nostru în acest sens, ar trebui să “explodeze” şi să se constituie într-un adevărat “boom”.Căci, dacă nu ne gândim noi,la noi, apoi cine mama pădurii, să se mai gândească, în aceste momente, cu adevărat apocaliptice, la amărâtul de cetățean, sau, de ce nu, la “poporul suveran”, cum pompos, dar cinic, a fost numit de curând, cu bună știință .
Aşadar, stimaţi politicieni, în 2010 vă dorim succes în alegeri (anticipate) ! Pentru asta, dragi români, vă implor, nu vă mai duşmăniţi. Ba, dimpotrivă. Comunicaţi între voi şi stabiliţi în mod deliberat cine pe cine votează, astfel încât, rezultatele alegerilor actuale, să se constituie în premise pentru alegerile urmatoare. Poate asa, politicienii, văzându-se manipulați de instinctul de conservare al “vulgului”, reprezentat de interesul de a-și întreține copiii și părinții în vârstă, vor renunța la caraghioslâcurile penibile pe care le oferă și pe care le consideră foarte “deștepte”, “impenetrabile” și de-a dreptul “invizibile” pentru “ochii minții” oamenilor de rând. Succes!

P.S. Dacă suntem isteţi şi vrem ca “distracţia” să fie mai consistentă, îi atragem mai vârtos în “joc” şi pe cei din diaspora. Sunt sigur că vor primi cu satisfacţie această propunere, pentru că starea lor materială, le permite “ să se joace”. Şi oricum, “jocul” nu este pe “spezele” lor, așa că n-au nimic de pierdut.


8 Decembrie 2009

2 comentarii:

  1. EFECTUL "RAZELOR BASSE" ASUPRA...MEA

    Acest personaj reuseste sa imi blocheze vointa,simturile,orice!Pielea mi se face ca de gaina,corpul intreg se transforma ca un arici,din firea optimista pe care o am nu ramane decat o imensa neliniste,tristete si in final TEAMA!
    -Teama de ce?
    Nu stiu,pentru ca eu nu m-am temut decat de Dumnezeu!Si acum nu de El ma tem.
    Asta este culmea disperarii mele: DE CE ANUME MA TEM?
    Cine imi raspunde?Am trecut prin destule necazuri,situatii mai mult sau mai putin periculoase,am crescut copiii mei si ai altora,am ajutat daca mi-a stat in putere si am incercat sa nu dau prea multe sfaturi!Dar de aceasta data,parca Infernul s-a coborat peste noi.
    De cine ma tem?Sunt ,oare,paralizata,capturata intr-un camp virtual negativ?
    Mai sunt si altii care simt asa , sau eu m-am defectat?

    RăspundețiȘtergere
  2. duminică, 10 ianuarie 2010
    CE ESTE SINDICATUL?



    Sunt, pe zi ce trece, mai uimita!
    Ce anume cred oamenii ca este SINDICATUL?
    In orice forma de organizare s-ar afla,parerea mea este ca ,sindicatul nu este altceva decat ceea ce vrem si putem noi crea si sustine!Noi,ne exprimam doleantele,liderii au datoria morala sa ne reprezinte si sa aduca la cunostinta forurilor superioare aceste solicitari si, de comun acord,sa sustinem niste decizii care se iau la nivel de organizatie.
    Oricum,sunt multe de spus aici!Ce bine ar fi sa stam noi cuminti,sa nu deranjam pe nimeni,noi, asa ca indivizi,iar sindicatul ,ca si cand ar fi o entitate cosmica si atotputernica,sa simta cam ce ne-ar trebui noua,sa intuiasca ce bine ne-ar prinde niste diferente salariale,castigate nu conteaza cum si cu cat efort din partea unora si deloc din partea altora,dar cand e vorba sa facem ceva concret...pas!
    -Nu tu greva (ca pierdem bani)!
    -Nu tu inghetarea anului!NU.nu....!!!!!!!
    -Dar de ce nu face sindicatul nimic!???!
    Ce ar putea sa faca niste oameni,ca si noi de altfel?Nu au puteri paranormale si nici malefice!Nu pot face hocus-pocus- guvernandus-ascultandus -de- sidicandus!
    Pentru a face o munca de sindicalist,este necesara multa daruire, abnegatie,putere de munca si uitare de sine!Trebuie sa crezi cu tarie in ceea ce faci si pentru ce lupti!
    Ce este sindicatul?Este ceea ce noi reusim sa facem impreuna,este ceea ce ar trebui sa isi doreasca orice om cinstit: sa luptam pentru drepturile noastre,pentru ca de aceea au murit oameni,ca noi sa ne putem exprima liber,sa ne putem cere drepturile si sa gasim forme pasnice de lupta pentru aceasta!
    Nu sunt o buna oratoare ,dar, cred ca in sufletul meu,am toate acestea adunate.Nu am putut sa lupt decat pentru lucruri minore pentru altii,dar importante pentru mine si cei din jurul meu.Nu m-am lasat calcata in picioare,nu am stat pe ganduri cand a trebuit sa ajut,dar,din pacate,nu am putut face mai mult,femeie fiind si neluata prea mult in serios in lume a barbatilor,care se cred doar ei in stare sa lupte,sa obtina , sa... faca ceva!
    Deci,asta este parerea me!Sindicatul suntem noi!
    Publicat de isis la 03:03 1 comentarii

    RăspundețiȘtergere