duminică, 3 iunie 2012


COMUNICAT



Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Teleorman, cere tuturor membrilor săi să nu se lase intimidaţi de zvonurile, manipulările sau ameninţările proferate de spărgătorii de greva sau de cei care se constituie în unelte ale puterii şi să participe la efortul comun de apărare a drepturilor educatorilor români, consfinţite în Statutul Personalului Didactic, cât şi la apărarea salariului nostru şi aşa înjositor de mic, salariu prin care, guvernanţii, ne-au trimis, deja, la marginea societăţii şi ne-au aruncat în derizoriu, iar prin această diminuare de 25% ne trimit, de fapt, la înfometare, pe noi, pe copiii şi părinţii noştri.                                                                                              GREVA ESTE LEGALA, iar conflictul de muncă este înregistrat la M.M.F.P.S. sub nr 4051/07.05.2010, iar la A.J.P.S., sub nr. 5632/07.05.2010.

Este foarte clar că Ministerul Educaţiei, prin intermediul Inspectoratelor Şcolare şi al directorilor s-au DEDAT LA ACTE DE INTIMIDARE concepute de servicii specializate şi aplicate concertat, în toate judeţele din ţară. Peste tot, profesorii de specialitate au fost “prelucraţi” în mod individual în cabinetele directorilor, apoi li s-au cerut declaraţii scrise în legătură cu participarea la grevă, iar liderilor de sindicat, li s-a cerut, în mod repetat, în aceeaşi zi, la intervale de timp scurte, liste cu persoanele participante la protestul grevist.

A urmat, apoi, instigarea elevilor împotriva noastră, în Alexandria, chiar inspectorul general C. Amarie, difuzând în rândul acestora, “mesajul” Consiliului Naţional al Elevilor, “mesaj” în care greva noastră este, chipurile, “un act josnic”, iar organizaţiile sindicale ale profesorilor sunt organizaţii “şantajiste”, care “atentează la dreptul lor la educaţie”.

Profesorii şi directorii au fost ameninţaţi că nu vor mai primi gradaţii de merit sau că vor primi calificative de nesatisfăcător; profesorii suplinitori au fost ameninţaţí, de asemenea, că nu vor mai primi post şi nu vor mai beneficia de continuitate, iar unul din argumentele lor, acela că vor înlocui profesorii grevişti este cu totul ilegal, această măsură încălcând atât metodologia de BAC, cât şi legea conflictelor de muncă. În legătură cu aceasta, vom depune plângere penală, pregătită deja de către juriştii noştri.



                                                                    Stimate colege, stimaţi colegi,

Toate acestea, arată de fapt, că atât M.E.C.T.S., cât şi uneltele sale, I.S.J – urile, unii directori, ajutaţi de oameni iresponsabili, spărgătorii de grevă, fac totul pentru a vă determina sa nu vă exercitaţi dreptul constituţional la grevă, consfinţit de art. 43 din Constituţia României, pentru a vă apăra drepturile profesionale, salariale şi sociale. Aceştia fac astfel dovada unui adevărat masochism profesional, pentru că în definitiv şi ei sunt tot profesori şi dau dovadă de atâta nemernicie şi obedienţă, încât sunt paralizaţi şi incapabili să vadă că îşi subminează propriile funcţii, atât de scumpe lor, deoarece o dată cu intrarea în vigoare a legii, consiliile locale vor putea demite directorii, iar acolo unde P.D.-L. nu are majoritatea, este foarte clar că directorii şi camarila lor de suplinitori vor fi înlocuiţi imediat.

Toate acestea vi se opun, pentru ca ACUM, dumneavoastră să renunţaţi la lupta pentru apărarea drepturilor profesionale colective câştigate sau menţinute în aceşti ani prin intermediul organizaţiilor voastre  sindicale şi înscrise în legi de zeci şi zeci de ani,

Toate acestea vi se opun, pentru ca ACUM, dumneavoastră să fiţi înfrânţi în lupta pentru menţinerea salariului la nivelul actual, oricum înjositor de mic.

Vă mai amintiţi? Suntem leneşi, prin norma de predare de 16, 18 ore, suntem escroci şi evazionişti, prin meditaţii, suntem odihniţii lumii prin concediul nostru, suntem terorişti, violentând copiii.



Vă mai amintiţi? Majoarea salariilor noastre duce întotdeauna la INFLAŢIE, iar de la +50%, acum venim la -25%. Cine ne-a minţit? Sindicatele sau guvernul? Cine ne-a apărat? Guvernul sau sindicatele? De ce a trebuit să ne câştigăm drepturile în instanţe? Din cauza abuzurilor lor!  De ce nu se plătesc aceste drepturi? Din cauza abuzurilor lor!  Mai este România stat de drept? NU.

Vă mai amintiţi? Aţi câştigat, cu sacrificiul vostru, prin organizaţiile voastre, pentru învăţământul românesc, pentru elevi şi pentru părinţi, majorarea alocaţiei bugetare de la 4% din P.I.B., la 6% din P.I.B.în anul 2004, iar în 2005 aţi câştigat tot pentru elevi şi părinţi, tot pentru şcoala românească, UN MILIARD  EURO. Niciodată, însă, cei care instigă acum elevii şi părinţii împotriva noastră nu au finanţat sistemul  la aceste niveluri. Spune-ţi toate acestea copiilor şi părinţilor şi aduceţi-i unde le este locul, adică LÂNGĂ NOI.

De ce, reprezentanţii părinţilor CRITICĂ VEHEMENT Legea Educaţiei Naţionale (vezi Tribuna Învăţământului, ultimul nr.) şi invocă faptul că aceasta aduce atingeri grave  principiului egalităţii de şanse, cât şi discriminări la fel de grave în privinţa copiilor? Pentru că acest act normativ este de fapt actul prin care ROMÂNIA VA FI ARUNCATĂ într-o adevărată catastrofă educaţională, prin politizare, subfinanţare, demotivare, discriminare. Toate acestea sunt motive pentru a-i aduce pe părinţi, cât şi pe elevi LÂNGĂ NOI.                      Guvernul , invocă apărarea securităţii naţionale (art. 53 din Constituţie) ca „just” temei pentru spolierea şi pauperizarea noastră şi alături de noi a mai bine de 50% din populaţia României, uitând că misiunea lui fundamentală , rezidă în art 47, (1) al aceleiaşi Constituţii, unde se arată:  Statul ESTE OBLIGAT să ia măsuri de DEZVOLTARE ECONOMICĂ şi de PROTECŢIE SOCIALĂ, de natură să ASIGURE CETĂŢENILOR UN NIVEL DE TRAI DECENT”.



Faţă de toate acestea şi pentru toate acestea,



SINDICATUL ÎNVĂŢĂMÂNTULUI PREUNIVERSITAR TELEORMAN



Vă adresează un



APEL



LA SOLIDARITATE, HOTĂRÂRE ŞI CUTEZANŢĂ. NU VĂ LĂSAŢI COPLEŞIŢI DE O MINORITATE CARE VĂ AMENINŢĂ ŞI CARE VREA SĂ VĂ DOMINE PRIN MANIPULARE, MINCIUNĂ, SĂRĂCIE, PRIN  DEPOSEDARE DE DREPTURI PROFESIONALE ŞI SOCIALE.                                    NU RENUNŢAŢI! VOI SUNTEŢI CEI PUTERNICI!



NU UITAŢI! LA TOATE GREVELE AM CÂŞTIGAT!





 ADERAŢI CU TOŢII LA GREVĂ! FIŢI SOLIDARI ŞI HOTĂRÂŢI!

                         NUMAI AŞA VOM RĂMÂNE DEMNI!

                                 DUMNEZEU SĂ NE AJUTE!



                                               PREŞEDINTE S.I.P. TELEORMAN

                                                           PROF.  TUDOR  SPIRIDON.

Un comentariu:

  1. Frumoase indemnuri! Bune de urmat!Sa urmarim cu interes efectul !
    NUMAI AŞA VOM RĂMÂNE DEMNI!

    DUMNEZEU SĂ NE AJUTE!

    RăspundețiȘtergere